2010-06-10 16:38:17• hírek • Szatmar.ro

Nagykároly-Óvári döntő a Kupában

Illusztráció
Illusztráció

A bajnoki botrány miatt pikáns találkozóra lehet számítani.

A Nagykároly és az Óvári labdarúgó csapata játszhat szombaton (18 óra) a Román Kupa megyei szakaszának a fináléjában, miután szerda délután ők teljesítették sikerrel az elődöntőket.

Elsőként a Nagykároly lépett pályára és a bajnoki címet néhány nappal ezelőtt begyűjtő gárda Ozsváth révén meg is szerezte a vezetést az Avasfelsőfalu ellen. Bár Salagean még a szünet előtt kiegyenlített, a károlyiak Hágen hajrábeli találatával behúzták a meccset. A másik találkozó már a szünet előtt eldőlt, mivel Nagy góljára és Zsiga duplájára csak Campean tudott válaszolni, így az Óvári már ekkor bebiztosította győzelmét az Érkávás ellen.

A döntő igen pikánsnak ígérkezik, mivel a két gárda zűrös körülmények közepette döntötte el a B csoport elsőségének kérdését a bajnokságban. Nagykároly és Óvári ugyanannyi ponttal zárták a pontvadászatot, ám utóbbi gárda mindkét egymás elleni találkozót megnyerte, így az élen végzett. Csakhogy két olyan játékost is bevetett a bajnokság hajrájában, akiknek nem voltak rendben a papírjai, így a Nagykároly óvott és a Fegyelmi Bizottság igazat adott neki, ennek következtében pedig ők játszhattak a bajnoki döntőben.

Mivel azt megnyerték a Homoród ellen, készülhetnek a keddi osztályozóra, így nagyon nem hiányzott nekik ez a két kupameccs. „Most nem hiányzik ez a kupadöntő, de ha már ide jutottunk, nem állunk félre, az alapcsapattal lépünk pályára, mivel Óvári ellen morálisan is fontos lenne a győzelem. Ez egyben elégtételt is jelentene. Egyébként kértük a megyei egyesülettől, hogy halasszák el a kupadöntőt az osztályozó utánra, de elutasítottak", mondta Papp Zsolt, a Nagykárolyi elnök.

Természetesen bizonyítani akar az Óvári is. „Négyszer már győzünk a Nagykároly ellen, és ötödjére is nyerni szeretnénk, hogy megmutassuk ki a jobb. A múltkori eset mindenkit letört, hiszen már bajnoknak éreztük magunkat, aztán jött az óvás, és végül csak harmadik lett a csapat. Én egyébként csak utólag tudtam az óvásokról, máskülönben nem szerepeltetem Kirnert és Botost", mondta Nagy István vezetőedző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: